Turen har startat!

29:e-30:e maj. 17 mil landsväg på cykel till Ytre Ramse, delat på två dagar.

Då var jag igång med turen. Den första delen av Norge blir avverkad på cykel ca 17-18 mil till Austenå där jag börjar gå.

Igår flög jag ned från Harstad med morgonflyget, tog tåget till Skoppum och till sist bil till Lindesnes. Mor och far mötte mig i Skoppum och är min support under den här delen. Efter en god del förberedelser och inhandling av diverse bortglömda saker satte jag mig på cykeln vid halvåttatiden och tog mig 54km till Konsmo. Jag skulle egentligen till Kvås, men vem bryr sig…

Idag skulle jag starta i tiotiden men vi lärde oss igår att Tour of Norway går på samma vägar som jag ska cykla på. Så vi utsatte starten ganska många timmar för att jag skulle slippa ligga framför pelotonen och riskera att bli upphämtad. Av en händelse slapp jag också regnet som slutade lagom till min start. Kristoff såg extra sur ut pga regnet idag. Det blev sex timmar i sadeln idag. Måtte bare lämna 14km till imorgon som jag tar innan jag beger mig upp mot Grunnetjörnsbu.

Jag har inte sett någon annan ta den här vägen som jag tar, lejonparten tar den vanliga och lite kortare vägen förbi Ljosland eller Knaben. Tanken är att jag ska slippa gå genom snön som ser ut att ligga relativt tjock mellan Rosskreppfjorden och Haukeliseter, för att inte nämna vidare norr på Hardangervidda. Istället går jag förbi Haukeli, Songavatn och sen båt över Mösvatn. Också vid Finse är snötäcket ganska tjockt, därför håller jag mig på högersidan av Hallingskarvet. Det är ännu tidigt på året och jag vill hålla mig undan snön. Vintern var väldigt snöfattig i år men smältningen ser ut att ha saktat ned de sista veckorna. Även om det är onormalt lite snö där uppe (för det är det) tror jag att det är lite för mycket för mig. Jag får höra med andra NPL:are när eller om jag möter några på vägen.

Hittade Edvald Boasson Hagens vattenflaska när jag cyklade precis bakom proffsklungan. Den blir med på resten av turen. Stor stas!

3 kommentarer

  1. Hei Per! Artig å lese om turen din 😊 håper det ordner seg med kjøkkenet snart. Masse lykke til videre. Du er tøff 😊

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s