31:a maj till 4:e juni

12 km landsväg på cykel og sedan 110 km DNT-stig till Berdalsbu, totalt 5 dagar.

Nu sitter jag på Björnevasshytta och tar en lång eftermiddagsfika. Första natten på Grunnetjörnsbu, andra på Granbustöyl, tredje på Nystöyl och inatt i tält. Därför fann jag först igår kväll ut att mitt gaskök inte passar ihop med gasen från XXL. Det, eller så är köket paj. Är det det första får problemet sig en lösning i Haukeli, är det det sistnämnda kanske jag får köpa mig ett nytt kök där eller mer troligt i Geilo.

Annars har vandringen gått problemfritt. Det är jobbigare än jag trodde, framför allt terrängen, och jag äter mer än jag hade trott.

Trots nya skor så har jag inga skav och knäna håller för det mesta tyst. Jag har använt hyttene mer än jag trodde. Lite på grund av regn, lite på grund av trötthet, lite på grund av ”tälträdsla” och mycket på grund av brist på HTFU.

Nu bär det vidare mot Berdalsbu, får se hur långt jag kommer. Det blir iallafall ingen varm mat innan nästa hytta.

Slänger med en bild på resans första maskot, Edvald Boasson Hagens vattenflaska:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s