8:e juni

Dag 11. Drithol-Meinsvatnhytta. 15-16 km upp på kalfjället. Sov ut, trotsade väckarklockan som någon galning hade satt på 06:30. Avfärd i elvatiden och framme lite innan fem. Började regna direkt efter avfärd och regnet höll i sig resten av dagen. Misären blev komplett med 40 meter sikt och en del snö. Jag hade iallafall reparerat flugfiskehålen i höger axel på jackan så nu blev det inte fullt så vått innanför goretexen. Tog lunsjen på en Saltpytthytta, var ordentligt kall då.Dagen bjöd på tre lite större vad som jag tog med skorna på, på vinst eller förlust. Det visade sig vara vinst i alla tre tillfällena, jag höll mig torr tack vare kombon regnbyxor och damasker. Att vada är för övrigt en ordentlig humörhöjare. Lite adrenalin och fokus gör att man kan gå på lite extra minuterna efter.Nu är jag på Meinsvatnhytta. Jag tackar Rauland fjellstyre enormt mycket för denna hytta här.

Imorgon försöker jag igen med en tidig (alpin, faktiskt, jag är ju i alpin terräng) start och ska ned till båtskjuts över Mösvatn. Sedan får jag gå på lite igen för att nå Geilo under torsdagen.

In i Hardangervidda Nationalpark
Surt
Tidig säsong
Utsikten från Meinsvatnhytta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s