15:e juni

Dag 18. Byrkjedalen-Iungdalshytta. 24km, kändes som mer.Vaknade av ett solvarmt tält, stod opp när temperaturen hade nått respektabla 34 grader. Började gå på vägen mot Flishovd. Gick över Flishovd ned på Flyane. Var tvungen att vada i sockorna över Flyåni och en till älv. Tog lite tid.Den sista älven precis innan Iungdalshytta hade bro men bron var inte i ”sommarform”. En bild säger mer än tusen ord:

fznor

Så hur tar man sig över något sådant? Det är drygt två meter mellan fundamentet och brostommen. Jag låter er fundera över det.

I tiotiden knackade det på dörren till hyttan, då ville schweizaren som jag pratat med i Geilo också ha husrum. Han hade gått på vägen på västsidan av Stolsvatnet. Två norskor han hade gått med i en vecka hade varit på Iungsdalshytta natten innan oss.

Vaknade upp till detta
Från Flishovd, söderut
Hallingsskarvet sett från norr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s