21:a juni

Dag 24. Olavsbu-Spiterstulen. 25 km, ganska lätt ur och sen stig efter första passet.

Olavsbu var en fin hytta som jag hade helt för mig själv. Men biblioteken i DNT Oslos hytter har inte var lika bra som i Aust-Agder eller den privata vid Meinsvatn. Ändå fick jag kost mig med en del DNT-historia och ”Norge til fots” från åttiotalet. Fann i den sistnämnda ut att min genväg uppe i Finnmark mellan Somas och Nedrefoss var en vedertagen omärkt led på den tiden.

Svellnosbreen från Galdhöpiggen

Sista biten ner mot Spiterstulen

Spiterstulen var ett stort komplex byggt i gammal norsk nationalromantisk stil. Fann mig ett litet krypin och sen två-tre öl i baren, i tillägg till några riktigt nydeliga böcker.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s