18:e juli

Dag 51. Veresstua-Stigådalen. Ca 25 km, de 15 sista i obanad myr.

Sa hejdå till resans näst sista selvbetjente hytta och så bar det av på vägen de två-tre kilometerna till starten av stigen. Där startade en fin myrig stigning på drygt 400 höjdmeter till Seterfjellet. Där tog stigen slut och vårt äventyr genom Blåfjella kunde starta. Min ambition var att komma till Holden på två dagar. Det betydde exakt två mil i luftlinjen per dag.

Väl uppe på Seterfjellet blev Anne-Line, Silvan och jag eniga om att jag gick i förväg till en bestämd lägerplats och att de kunde komma efter, om de orkade så långt. Slog jag läger någon annanstans skulle vi höras med textmeddelande över satellit. Jag se hejdå för om vi inte skulle ses något mer och så stack jag.

Det var inte helt eländig terräng men den var ganska slitsam. Så döm om min förvåning (och glädje) när Anne-Line och Silvan dök upp vid mitt läger drygt 2,5 timmar efter mig. De hade käkat en lång middag så alltså inte varit så värst långt bakom mig egentligen.

Svensk och Sverige

Två slitna själar

Fiskevatten väl värda ett återbesök

Myr

Kanske finaste lägerplatsen hittills

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s