20:e juli

Dag 53. Holden-Djuptjönna. 19 km, först under elledningen mot Gjefsjöen, sedan sista 9 obanat till Djuptjönna.

Gick upp den något otydliga stigen mot Gjefsjöen. Det var varmt också idag så bromsarna var på bettet. Gav upp att gå på ”stigen” efter en stund och gick i strandkanten längs Jävsjön. Vi tog en genväg upp på kalfjället för att spara några kilometer och slippa gå helt fram till Gjefsjöen. Jag varnade Silvan och Anne-Line och sade att de nästa 45 minuterna skulle komma att bli ”hell”. De var ok med det så vi fick på nordover.

Mycket riktigt blev det 40 minuter helvete med svett och bromsar. Lyckligtvis var det bara tal om drygt 150 höjdmeter innan trädgränsen lät vinden hålla bromsarna borta.

Jag gick på ensam efter att ha gett Anne-Line koordinater för kvällens tänkta tältplats och kvällens backup-plats. Efter ca 90 minuter var det tydligt att jag måtte ta backup-platsen för jag hade hunnit bli ganska trött. En timma senare kom också Anne-Line och Silvan, lika glada de.

”Helvetet”

Resans största fisk

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s