21:a juli

Dag 54. Djuptjönna-Luruvatnet, 16 km obanad terräng.

En lite lugnare dag eftersom jag beslutat att möta Marianne innan Börgefjell och inte efter.

Det, och att mamma och pappa skall komma och möta mig när det passade mig, gjorde att vi kunde ta det lite lugnare. Allt som allt kunde vi låta etappen ta en dag längre än vad ambitionen var ursprungligen. Nu möter alltså mamma och pappa mig i Nordli om några dagar och stannar med oss till Marianne kommer.

Dagen var i ”perfekt gåväder” (en välutnyttjad fras, beskriver väder mellan 10 och 25 grader utan regn) och vi gick högt över Snaufjellvatnets nordvästsida. Lunchade på stranden till Njarrajaevrie och fiskade lite. Fann en fin lägerplats inne i krattet som ly för vinden. Gick upp i ett pass norr om sjön och sen raka spåret till Luruvatnet, där vi slog läger för kvällen. Massor med nattsländor på vattnet men fiske var ointresserad som vanligt.

Kanske är något av fjällen i Sverige. Perfekt gåväder hur som helst.

Ett rum med kitchenette

Luruvatnet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s