31:a juli

Dag 64. Rotfjellet- Tverrelvnes. 25 km stig med lite väg på mitten.

Förmiddagen bjöd på en ordentlig nedstigning från drygt 1000 möh till 321. En god anledning att inte gå Nordkap-Lindesnes.

Det var strålande sommar också idag så vi började fantisera om att de sålde glass nere på Grannes camping. Väl där visade det sig att de inte hade något som helst till salu. Vi blev faktiskt ordentligt besvikna! Vi tog i alla fall en lång lunch nere vid stranden och njöt så gott vi kunde.

Nordlandsruta som vi går på nu har dagsetapper som repeterar samma mönster: Vi går upp från en dal och ned i en annan. I dalen är det bebyggelse, om än sparsam; på fjället däremellan är det fjäll. Nu var det alltså dags att bestiga dagens första fjäll för att sen nedstiga i dagens andra dal. Det var väldigt svettigt och Marianne tyckte jag gick för fort. Vilket jag också gjorde eftersom jag tänkte det kunde vara fint med lite träning i en sån fin uppförsbacke.

Vi kom till sist ner i den andra dalen där Tverrelvnes gård väntade med sval och myggfri hytta. På Tverrelvnes får alla som går Norge på langs NPL-boller! (Släta vetebullar med diverse pålägg) Värdparet har haft säkert ett hundratal NPL-are på genomresa här. Gunder visade oss en bok han hade gjort om hans vandringar på Nordlandsruta, särskilt värdefullt skulle det visa sig för mig några veckor senare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s