2:a augusti

Dag 66. Krutvasshytta-Kilvassaksla, 25 km stig med lite väg på mitten.

På morgonen fick vi prata lite med Sunniva och Erna Margrete som också går Norge på langs. De har med sig Tiikani, en samojed. De har hållt sig utanför Sverige (förutom ett hörn vid Gappo som jag såg på deras tracker) pga hundförbud i Padjelanta. Som alla vet(?) hamnar man i svårt terräng omkring Hellemobotm, Rago och Blåmannisen om man försöker sig på en äkta NPL, varför de gick E6 från Narvik till Sulitjelma. Något bittert för dem eftersom Tiikani fick ont i tassarna och var tvungen att ta en paus tills de var tillbaka i fjället.

De var hur som helst två sprudlande damer som hade kommit sent i går kväll, och anledningen till att de var så sena var att de hade gått 43 kilometer dagen innan. Sprekt!

Vi hade tankar om att gå till Sivertgården på kvällen, något jag tror jag också förmedlat till Anne-Line och Silvan några dagar tidigare. Men efter några googlingar fann vi ut att Sivertgården inte riktigt var som vi hade hoppats så vi gick vidare upp i fjället igen. Till saken hör att Sivertgården ligger 4-5 km åt fel håll längs en väg, så det frestade inte heller att gå en dryg mil extra. Det tyckte dock Anne-Line och Silvan som gick på lite extra den här dagen för att överraska oss på Sivertgården… Medan vi hade funnit oss en finfin tältplats högst upp i ett pass med bäst tänkbara utsikt mot Okstindan.

Okstindan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s