5:e augusti

Dag 69. Grasfjellkoia-Umbukta Fjellstue. 12 km stig.

Vaknade i respektabel tid omkring åtta och Jelle hade redan dragit. Jag och Marianne tänkte att vi skulle ta de 12 kilometrarna på under tre timmar. Vi brukar alltid se på klockan när vi har kommit några kilometer för att se hur det går tempot för dagen och pröva att kanske klara de första åtta under två timmar. Idag alltså tre timmar och tolv kilometer.

Det gick precis, med två korta raster (sju minuter per rast), men det kostade en del svett. Lagom till lunch kom vi fram till Umbukta. Där väntade Borghild och Jo, våra vänner från Harstad, på oss. De hade stoppat på vägen nordover från semestern för att gå några dagar i dessa trakter, även om det idag bara blir kos!

Umbukta drivs av Thor Inge som har gått Norge på langs två gånger, en sommar- och en vintertur. Han har rekordet på vintern men är några dagar kort från att hålla sommarrekordet. Jag berättade för honom om dansken som går just nu, men som håller sig till asfalten hela vägen. Thor Inge bara fnös åt det, även om dansken snittar 38-39 km per dag.

Om man är NPL-are får man alltid gratis övernattning på Umbukta, fast det gäller bara NPL-aren själv och inte hans vänner. Så vi bokade en flott stuga för oss själva istället.

Caretakern (inte Thor Inge) och Marianne. Han bjöd oss på pudding!
NPL-party: Borghild, Jo, Marianne, jag, Jelle och Silvan. Anne-Line tar bilden.
Torkning och uppvisning av tält

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s