8:e augusti

Dag 72. Virvasshytta – Polarsirkelsenteret. 35 km. Mest stig men 10 km grusväg på slutet.

Mamma och pappa hade ställt bilen på Polarsirkelsenteret, en fin två dagars tur från Virvass. Men vi hade lekt med tanken att jag skulle ta en vilodag i Bodö tillsammans med Marianne, jag gjorde slag i saken och bestämde mig för att följa med till Bodö. En extra anledning var att jag kunde se efter nya skor eller sulor inne i stan. Jag hade fortfarande problem med skorna som var för stora och vänstserfoten som hade plantar fasciit.

När vi kom iväg i både god tid och gott tempo märkte vi att vi skulle kunna gå alla 35 km till bilen idag. Marianne blev taggad bara av tanken på att slå nytt distansrekord. Jag blev taggad av tanken på hotellbar och hotellfrukost ett dygn tidigare.

När jag lade upp rutten våras hade jag tänkt att gå från Virvass till Graddis på östsidan av Nasafjället och vidare norr, upp genom dalen vid Vavlajåhkå och ned igen vid Dahtarjåhkå och till ned till vägen antingen på öst eller västsidan om Njallavardo.

Efter att Marianne kom med så här långt och bilen hamnade i Polarsirkelsenteret gjorde vi om planen. Planen blev istället att lägga oss i tält rakt öst om Polarsirkelsenteret och sedan gå ned till bilen morgonen efter. Men nu blev vi alltså inspirerade till att gå hela vägen till bilen och därmed behöva ta en lite kortare väg: Ned till E6:an och så börja gå längs gamla vägen upp till bilen.

Vid sjutiden nådde vi bilen och började köra mot Bodö. Pizza i Fauske och så in på Thon Hotell. Vår research pekade på att den bästa frukosten i Bodö var just där.

Kraftigt regn över E6 och Saltfjellet
35 km, 10 med litt ont. Bilen står där den skall.
Roadtrip till Bodö
Bättre väder nere vid havet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s