10:e augusti

Dag 74. Polarsirkelsenteret – Lönsstua. 25 km. Gamla E6:an nästan hela vägen, sista tre kilometerna på asfalten tillsammans med bilarna.

Marianne skjutsade ut mig på morgonen tillbaka till Polarsirkelsenteret. Ursprungligen hade planen varit att lämna Marianne dagsetappen innan. Den planen var att säga hejdå till Marianne vid Sölvbekken, för att sedan gå videre på Nasaleden till Vávlájåhkå, ned igen i Dahtárjåhkå och sedan på stig ned till Graddis. Nu blev den förkastad till förmån för en enklare: Vandra på E6 till Lönsdalen.

Som tur är finns det en gammal rallarväg/arbetsväg den största delen av sträckningen mellan Bolna och Lönsdal, så det blev att ta den. Fann några podcasts på NRK och började gå. Vi hade lämnat min packning i Lönsstua så jag kunde ”rusle” utan säck hela dagen.

Rallarväg, E6 och räls

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s