14:e augusti

Dag 78. Ny-Sulitjelma – Sorjushytta. 12 km, 6-700 meter uppåt på stig.

Gårdagen, med ett par öl och ett träningspass, kostade tydligen på. Det var tråkigt och tungt att gå. Tanken var att gå till Konsul Perssons stuga eller lägga mig i tält efter ~25 km men jag Sorjushyttan låg alltför perfekt till där den låg, 12 km från Ny-Sulis. Vädret var tungt och grått och med duggregn hela dagen. Än tyngre var kroppen och packningen.

Det gick inte fortare än att jag kom fram till Sorjus lite innan sex och gladde mig därför till en lite längre kvällsvila än annars.

På stugan var ett gäng med STF-medlemmer som hade varit på Konsul Perssons stuga och gjort underhållsarbete. Av dem fick jag tips om att bron över tillflödet till Vuolep Sårjåsjavrre var trasig och att det var bättre att vada öven bäcken helt nede vid sjön.

Lite senare på kvällen kom också Fredrik och Rasmus som också Norge på langs. De kom norrifrån och hade startat den första juli. Vi pratade ett par timmar innan läggdags och de bjöd mig på snus och jag tror jag bjöd dem på cognac. De sade att terrängen framöver skulle vara platt och lättgått, precis som jag hade tänkt. Men hittills var jag lite på efterskott, nu var det drygt 20 mil på 7 dagar om jag hade räknat rätt.

Tillbaka till saltgruvan
Sorjushytta, Sulitjelma og Omegn Turistforening. Nästan helt ny, den gamla blåste bort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s