16:e augusti

Dag 80. Staloluokta-Låddejåkkå. 25 km Padjelantaled.

Vaknade upp till finväder, drack min kanna kaffe och gick vidare längs leden. Fortarande en del turister ute i fjällen, jag tror jag räknade till tio tält längs stranden när jag vaknade.

Ingen dag är komplett utan en genväg så jag sneddade genom samevistet i Arasluokta och klättrade upp genom lite tät skog för att så komma tillbaka på leden. Hade en tanke på att gå vidare till Kisuris, men jag var sent iväg idag och kom inte till Låddejåkkå förrän sextiden. 10-15 km kalfjäll mellan Låddejåkkå och Kisuris med vädret som var okej men inte bättre gjorde att jag stannade för kvällen i Låddejåkkå. Helt rätt beslut. Värden kom ut när jag höll på att slå upp mitt tält och sade att jag kunde ta en stugorna! Sekunden efter att jag kom in kom dessutom regnet. Väldigt bra. Han sade också att det fanns fisk i älven nedanför, men regnet höll mig inne resten av kvällen.

Staloluokta och sjön Virihaure
Rago?
Sarek. Låvdatjåkkå i mitten och Nijak till vänster
Arasluokta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s