18:e augusti

Dag 82. Akkajaurestugorna – Sitasjaure. 22 km längs grusväg, men först båt över Akkajaure.

Sov otrolig dåligt, somnade i femtiden. Hade tältet lite för nära andra människor (drygt 100 meter) och en bris hade tag i tältduken natten igenom. Kanske var jag också bara sliten efter en lång dag. Var tvungen att ta 11-båten för att inte dra på mig någon sjukdom orsakad av för lite vila. Köade in mig och tog båten över och började så traska längs grusvägen till Sitasjaure. Kunde titta tillbaka mot vackra Ahkka en stund i starten.

Kom fram i halv-sju-tiden, snackade lite med stugvärden på Sitas och fann mig sen en tältplats 500 meter längs stigen mot Hukejaure. Värden satte nät på Sitasjaure ibland och sa att det mest var småfisk intill land, sjön var tydligen känd för att vara lite svårfiskad.

Båten över Akkajaure
Ahkka
Säkert finare på vintern
Sitasjaure STF-stuga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s