19:e augusti

Dag 83. Sitasjaure – Hukejaure. 19 km markerad led.

Sov länge och stod upp till tungt gråväder. Siktade in mig på Hukejaure och önskade att dagens etapp var över innan den startade. Ibland kan den inställningen verka negativt på upplevelsen av dagen och så ock idag.

Tog en paus i löpet av dagen och var hade avverkat de 19 kilometrarna på drygt fyra timmar när jag nådde fram till stugan. Stugan är definitivt den mysigaste av alla STF-stugor! Från början var den bara en ”jordgamme” eller kåta av ihopslängd jord. Den står fortsatt kvar men den nya stugan lockade mer. Gammen var ändå upptagen av en extremvandrande sjukgymnast från Bromma.

Fick en väldigt trevlig kväll i stugan med sjukgymnasten och en till, en tjej som försökte leva så mycket på tur som möjligt. Nu sviktar minnet lite men jag tror hon försökte leva på så små resurser som möjligt samtidigt som hon försökte resa och gå så mycket tur som möjligt. Hon hade bland annat gått från Torneträsks östände, Kattovuoma, mot Treriksröset. Kanske Sveriges minst besökta turområde sommartid! Spännande. Sjukgymnasten i sin tur gick en treveckorstur (eller var det trettio dagar?) med all mat med från starten. Han undvek leder och gick 10-15 kilometer per dag. Han klarade sig på ungefär hälften av matvikt per dag som mig tack vare att han bara åt fett, kött och vitaminer och var i ketos hela turen. Tung säck som fan hade han ändå, ungefär samma basvikt som min.

Spång
Spång II
Spång x2 (för Vattenfalls installationer, tror jag)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s