22:a augusti

Dag 86. Abisko – Lappjordhytta. 25 km, första halvan längs Rallarvägen och den andra på DNT-stig upp till stugan. Tillbaka i Norge!

Ännu en kanske inte så spännande etapp. Rallarvägen är den gamla arbetsvägen längs Malmbanan. Den går såklart också längs E10:an. Därför blir det mer en kulturvandring än en naturskön fjällvandring. Vid Tornehamn, några kilometer efter Björkliden, börjar som tur är stigen upp mot Lappjordhytta.

Jag har följt med på en tysk vandrare som också går Norge på langs och visste att han kunde vara i närheten. Han var ett par dagar före mig när jag var i Umbukta men eftersom han gick i Narvikfjällen istället för den både kortare och mer lättvandrade leden jag tog skulle han kunna vara här i trakterna. Och det var han, för efter bara någon timma kom jag ikapp honom. Lukas Bion hade gått helt från sin hemstad Vinningen, lite sydväst om Frankfurt am Main. Vi slog följe upp till stugan. Lappjordhyttan har jag varit på två gånger tidigare, en gång i höstas och en gång i februari 2018. Det är en väldig ”standard” DNT-hytte men den gör allt helt rätt. Fin plats, fin utsikt, lagom mysig och lagom besökt (när jag varit där). Nu fick vi besök av ännu en, en finne som gick Nordkalottleden söderut.

Österut över Torneträsk
Riksröse 272
Utsikten från Lappjordhytta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s