25:e augusti

Dag 89. Vuomahytta – Dividalshytta. 20,7 km DNT-led.

Det var som sagt en del folk på Vuomahytta. Bland annat Kajsa-Wenche från Troms Turlag, som var tillsynskvinna på Indre Troms-stugorna i en period. Tydligen så har turlaget haft problem med att folk tar sig till rätta och inte betalar för sig på DNT:s stugor. Därför har de under några få sommarveckor haft ”vandrande” tillsyn på några av stugorna här inne. Tråkigt utveckling.

Vi mötte en till tysk på Vuoma, Michael, som gick Abisko-Nordkapp solo. En karaktär som gick sneakers med hål och utslitna byxor. Han slog följe med mig, Marianne och Lukas till Dividalshytta idag. Tydligen är denna etappen känd för att vara tröstlöst lerig och våt, dagen idag var heller inget undantag. Det blev dagsregn och myr hela vägen. Det finns planer om att dra om DNT-leden och låta den gå genom Navstevaggi eller Galggovaggi men det var inte ”bare bare” på grund av att leden är i nationalpark och dessutom styrt av starka samiska intressen.

Man kunde välja att gå ett par kilometer längre och få en bro över Divielva eller gå den gamla stigen och ta ett vad. Gruppen valde bron, men jag vet vad jag hade valt, hade jag varit själv.

Frukost
Lunch. Knäckebröd med chips och Nutella.
Anjavasselva
Lukas, Michael, Marianne, jag och en del regn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s