26:e augusti

Dag 90. Dividalshytta – Daertahytta. 25,8 km DNT-led

Michael hänkade på en dag till och vi kom iväg i maklig takt. De andra gick i förväg när jag skulle göra klart den sista businessen vid stugan. Då fick jag mig en liten träningstur för att komma ikapp dem, när starten av dagens etapp gick rätt opp drygt 200 höjdmeter.

Den här delen gick jag tillsammas med Jo, Borghild och Christina för 5 år sedan. Då hade vi startet på nordsidan av Torneträsk, gått till Ostu mellan Leina och Altevatnet, fått båt däröver och sedan gått upp till Dividalshyttan. Den turen var präglad av mindre organisering och turvana än denna, för att säga det milt. Den gången delade vi dagens etapp i två, då övernattade vi vid Unna Nannas norr om Skaktardalen.

Kommer ikapp resten av gänget
Smider ränker
Inspirerat vad
Lunsj
Hjortron, tätare än jag någonsin sett dem förr
15 minuters jobb
Daertahyttorna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s