29:e augusti

Dag 93. Goldahytta – Kilpisjärvi. 23 km, första halvan på stig och andra på väg.

Idag skulle det bli halv vilodag och halv bunkringsdag. Vi började med att gå till Treriksröset, tog de obligatoriska turistbilderna där och så gick vi in till Kilpisjärvi och butiken Kilpishalli för att slappa av och handla mat. Det här var väl den första gången som jag hade planerat att handla all mat för den kommande etappen, istället för att ha fått den i posten eller med Marianne. Det tog lite längre tid men det var lättare att få till än jag hade trott.

Per dag: 200 gram choklad, ett halv paket fröknäcke, en färdig pastarätt, en god del smör, ett paket nutella, tilläggspasta till middag, tillägsprotein till middag och sist drygt 100 gram havegryn per dag. Och kokkaffe.

Michael ville ta en ordentlig vilodag och checkade in på campingen lite norr om Kilpisjärvi.

Efter lunch tillsammans med Lukas utanför butiken och sagt hejdå till Michael, gick jag och Lukas ett par kilometer upp mot trädgränsen och slog läger för natten. Regnet kom såklart precis innan vi hunnit att välja tältplats men vi överlevde det också.

Tre gränsöverskridande musketörer. Det är tyvärr lätt att se vem som är tandläkare.
Händer en del på himlen idag. In mot Skibotndalen.
Renen är tydligen extra tam i Finland
Vacka solnedgånger är alltid ett dåligt tecken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s