31:a augusti

Dag 95. Meekonjärvi – Somashytta. 27 km stig, tillbaka i Norge.

Mötte många människor på vägen idag. Det var slutet på högsäsongen och starten på höstsäsongen, så det kunde ha varit många mer.

Jag och Lukas tågade på förbi Pihtsusköngäs och lunchade på Pihtsusjärvi med två trevliga finskor. Lång lunch, för solen bestämde sig att titta fram.

Efter lunchen lättade molnen och det blev en fröjd att vara ute. Vi mötte några tyskar som var klädda med mössa, regnkläder och handskar; jag och Lukas gick i t-shirt och Lukas i sin sneakers (som ses på bilden nedan).

Mitt på ett stenfält mötte vi också en väldigt trevlig tyska, Lotte, som vi stannade och pratade med i 30-40 minuter. Lukas gjorde väl det mesta av praten. Hon var på väg söderut, nu minns jag inte vart, men jag tror hon gick Kautokeino-Abisko, som faktiskt är en ganska vanlig och välreklamerad rutt. Lotte var från en stad någon timme från Lukas by Vinningen. Så wingmannade gott och fixade så att Lukas fick hennes nummer. Lukas tog självklart kontakt när han kom hem, och så vitt jag vet så är de ett par idag!

När vi kom fram till Kopmajki, den sista stugan i det finska stugnätet ville Lukas stanna för dagen men jag bönade och bed om att få gå in i Norge igen, till Somashytta, så att jag visste att jag skulle få en lagom bekväm etapp ned mot Reisadalen dagen efter. Lukas hade inte bestämt sig om han ville gå med mig, för trots att han har gått många långa dagar, ibland upp mot 4 mil, så hade han nu börjat bli rädd för att turen skulle ta slut. Han ville därför dra lite på det och inte gå för fort fram. Som tur var Kopmajoki den minst trevliga av alla finska stugor, så han var ganska lättövertalad och vi gick vidare till Somas.

Inspirerat vad igen
Pihtsusköngäs
Pihtsusjärvi
Precis efter mötet med Lotte. Utsikt mot vidda i Sör-Troms och Finnmark
Somashytta
Fick mig en fisketur, men såg ingen fisk. Fin solnedgång iallafall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s