3:e september

Dag 98. Nedrefosshytta – Njivlovuobmi. 37 km, först stig och sedan 50/50 obanat/atv-väg.

Åt en god och lång frukost i den bästa DNT-hyttan jag varit i. Började gå lite sent pga lång städning. Jag och Lukas gick fram till Imofossen, Reisadalens klimax. Fantastiskt fint i Reisadalen, hit måste jag komma tillbaka.

Sedan gick vi stigen vidare mot Kautokeino. Jag hade sett ut Luvdigammen som platsen där jag skulle börja klättra upp på vidda men någon kilometer innan var skogen väldigt öppen och terrängen slakare än vad jag kunde hoppats på.

Vi tog en sista rast tillsammans, sen var det hej då och ses senare. Kanske snart i Harstad?

Klättringen upp på platået var helt uproblematisk. Solen sken och vinden var lätt. Satt sikte på en atv-stig som skulle ta mig fram lite fortare. Även om terrängen är lättgådd och relativt torr så är det många kilometer med tuvgåing och ändå litt för mycket myr för att alla ska vara glada.

Vid Cieknalvarri gick jag av vägen och siktade på en litet sameviste vid Giellegurajohka. Sedan ut på vägen och till sist släppa mig med i ren östlig riktning till Gironasjohka.

Utsikt från stugan, bastun ses mellan buskarna
Nedrefosshytta, en ny favorit
Reisaelva
Smalt i starten
Imofossen, eller ovanför den
Imofossen
Sista bilden av mig och Lukas för denna gång
Ensam på vidda med såna här
Vidda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s