4:e september

Dag 99. Njivlovubmi – Suonjeroaivi. 38 km, 50/50 obanad terräng och same-stig.

Längsta dagen hittills! Inte flest antal steg enligt telefonen, där trumfade både gårdagen och dag 7 denna.

Vadade med enkelhet över Gironasjohka och gick vidare norrut längs atv-vägen. Där Jorbesjohka nuddar vägen gick jag västerut igen, ungefär rakt mot Carajaures nordspets. Kunde hoppa på stenar över Coalmmejohka och fann en torr rygg att följa till Carajaure. Sedan gick jag på nordsidan av sjö 757 vid Juvri pga Doaresjohka kanske var stor. Gick ned till Badjeluoppal för att korsa utlöpsälven innan Doaresjohka bidrog, men där var älven stor och djup. Så mot min förmodning var älven finast att vada precis i mötet mellan dem. Sedan kopplade jag mig på en atv-väg igen och gick tills jag hittade en ok tältplats.

Starten idag, men bilden är från kvällen innan. Vadet på bildet var resans mest anticiperade. Lite antiklimax men jag tackar och tar emot.
Coalmmejohka
Carajavri
Solen i ryggen som vanligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s