6:e september

Dag 101. Maze – Harrejaure 437. 28,5 km. Aningens väg i början, sedan same-stig resten.

Jag hade beslutat mig för att gå Maze-Bojobeski på två dagar, totalt 56-57 km. Jag var också osäker på om och hur de tio milen från de tre dagarna innan skulle kännas i benen.

Dagen började hur som helst med att jag gick tillbaka till butiken och hämtade min batteribank. Sen start pga sen öppning på butiken. Slog sedan ihop det våta tältet i lätt regn och började sen att gå. Oj vad det var trögt. Men det kan lika gärna ha varit ölen dagen innan eller att jag slarvat med maten. Det kom sig utöver dagen och som tur var var det lättgått.

Det var varning för kuling under natten och min klocka hade varslat för kraftigt lufttrycksfall kvällen innan. Strax efter fem bestämde jag mig för att ta första bästa tältplats med skydd för den stundande nordvästen. Fann en fin moränrygg som skyddade mig mot sydvästen som rådde då och jag fick hoppas på att vinden inte skulle vrida sig alltför mycket mot nord, då hade jag fått problem (eller kanske bara sämre sömn, jag tror tältet tål en kuling, peppar peppar).

Utsikt mot Kautokeino-/Altaelva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s