7:e september

Dag 102. Harrejohka 437 – Bojobeski hytte. 28 km fin stig.

Vinden gjorde inga som helst härverk med tältet under natten, det var vindstilla bakom min moränrygg.

Kom till Jotka Fjellstue omkring ett efter att ha gått på en aning och också funnit en genväg. Jotka är tydligen statligt ägd men driven av privatpersoner. Jag förstår det som att den restes som del i ett nätverk av statliga fjellstuer som skulle ge mat och husrum till kringresande samer och handelsmän och framför allt statsanställda på uppdrag. Anläggningen var väldigt fin och de har en fin bastu. Dessutom såg jag folk dricka både öl och vin, så servering finns med. De som drack öl och vin var Per och Bergit, de gick Norge på langs i två delar, på vintern, 2018 och 2019.

Efter en kort prat med dem gick jag i ett streck till Bojobeski. Där mötte jag Marlen som går Kautokeino-Nordkap. Hon började för nio dagar sedan och planerar att vara på Nordkap omkring den 23:e. Själv tänkte jag vara där den 13:e eller 14:e…

Kulturminnen
Jotkajavri
Utsikt ned mot Jotka
Älgjägare
Bojobeski

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s