8:e september

Dag 103. Bojobeski hytte – Navgastatjohka. 36,5 km same-stig med inslag av myr.

Njöt turens sista hytte till fullo. Fann en DNT-årsbok jag läst förut så jag bläddrade i den medan jag drack min kanna kaffe i en dryg timma.

Efter att jag städat mig ut av hytten och skrivit tack i gästboken började jag att gå. Jag hade sett ut en möjlig tältplats omkring 26 km norrut, men schweiziskan sade att hon hade läst i en bok som berättade att det var särdeles få tältplatser mellan ca den 20:e och den 36:e kilometerna. Det visade sig vara korrekt, för när jag nådde min tältplats var den inte riktigt värd ett stopp. Så jag knatade på tills nästa möjliga tältplats uppenbarade sig, vilket var efter 36,5 km och tjugo minuter innan solen gick ned.

När dagen startade hade jag ännu inte bestämt mig för om jag skulle gå Bojobeski-Olderfjord på tre eller fyra dagar. Efter 36,5 km den första dagen var valet enkelt, det är bara att gå så långt jag orkar imorgon.

Kulturminne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s