9:e september

Dag 104. Navgastatjohka – Skaidielva. 31 km same-stig men också en god del ofrivillig stiglös terräng och mycket myr.

Fick i mig dagens bästa måltid och kokade mig en kanna kaffe. Dagen fick visa om det skulle bli extra långt imorgon eller om det skulle bli ok långt.

Mycket sumpmark de första fem kilometerna. En slapp kartläsare gjorde att jag också fick gå tillbaka 500 meter genom myr och kratt. Eller närmare bestämt, det blev en ”genväg” genom myr och kratt på 1,5 km. Märkningen sviktade också ofta, frustrerande eftersom skogen och marken var full av djur- och fyrhjulingstigar och min karta tydligen inte var uppdaterad med dagens leder.

Fantastiskt väder idag, 15 grader och sol. En ynnest att få gå på vidda i sommartemperaturer utan insekter. Mötte två ripjägare med varsin setter vid Skaidijaure som väntade in premiären imorgon. De sade också att öringen biter. Vi får se om jag orkar fiska efter de här tremilsdagarna.

Det var svårt att få något tempo i vandringen idag så det blev inte så långt som förhoppat. Trots allt 31 km, vilket gör att det är överkomliga ca 32 till butiken i Olderfjord. Kanske svårt att nå innan stängning 17:00 men ok för en dag.

Ripjägare som väntar in premiären imorgon
Läger vid Skaidiälven
Flyttfåglar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s